Wednesday, April 28, 2010

kalau aku jadi menteri pengangkutan...

Hari ini.. untuk kelas current media issue.. aku diminta memberi explanation sekiranya aku jadi
menteri pengangkutan..
and.. dalam usul aku... ada 1 sahaja masalah...
seperti berikut:
1) kenderaan yang terlalu banyak menyebabkan lalu lintas sesak dan pencemaran udara
inisiatif aku...
1) minta kerajaan wujudkan pengangkutan awam seperti LRT,MONORAIL,KTM,di semua negeri.. bukan sahaja di KL..
*IN PERSONAL OPINION,kalau aku jadi menteri pengangkutan..
aku akan mansuhkan tol-tol..hahaha....&.. kurangkan traffic light dekat KUANTAN..=)


2 comments:

mr_aee said...

haluuu....hye frend....
"aku" sokong personol opnion ko tu...."maaf gunkan kata kasar"
mgkin ada banyak faedahnya buat mono rel,lrt,atau pengangkutan awam dekat semua negeri....
tapi banyak jgk kekurangan yang boleh kita tengok atau pk....sebab bye....
nk ker orang kampung pakai pengangkutan ni semua....
sebab kenape saya cakap mcm tu....ialah orang kampung selalu guna kan kenderaan sendiri utk kemana2,ade ker lalauan stratiGIK utk pengangkutan nie...

syue said...

mr aee: hahaha... ada jgk yg prihatin ek.hehe..
em.. nothing la mr aee.. i jz wanna give an opinion.. tu yg aku bg pd lecturer aku.. maybe impossible kut nak buat macam apa aku cakap ni.;)
maybe u rite..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...