Tuesday, June 19, 2012

AQiQah Muhd Salman Faris

Alhamdulillah.. pd tanggal 17 Jun baru2 ni, majlis aqiqah anak buah aku salman, selamat dijalankan. saudara mara dan rakan2 yg terdekat je kami jemput. Finally. ;P Sehari sebelum berlangsung nya majlis, aku sekeluarga dikejutkan dgn berita kematian kakak kpd ibu aku. Makcik Tun. AL-FATIHAH utk arwah. ;(


Baiklah! jumlah jemputan yg kami jemput seramai 200 org. pagi tu, abah dgn mak pergi tolong uruskan pengebumian makcik aku. aku adik beradik, risau juga kalau2 mak dgn abah tak sempat sampai sebelum majlis bermula. kalau tak sempat, memang kami adik beradik lah kena handle. mujur keluarga mentua kakak dtg awal dan membantu, kalau tak, mahu kelam kelibut juga kitorang adik beradik. 


alhamdulillah, abah dgn mak sempat balik sebelum majlis bermula. phewwww... -___-"



rambut salman telah dicukur dgn jayanya oleh Paktok die. (ayah mertua kakak aku) ;p bagus betul salman ni. time majlis die, reti pula die behave, kalau tak, menangis sokmo. ;)


ramai juga yg konfius. dorang ingat ini majlis kenduri kahwin. hahaha. ekceli, aku pun agak jeles dgn budak Salman ni. untung la die dapat atuk dgn nenek macam mak dgn abah aku tu. ;P cucu first kata kan. tp, mak kata, mana2 cucu dia nanti pun dia akan buat benda yg sama, jgn risau. yeayyyyyy! ;D


TQ kpd semua yg hadir, kawan2 lama aku, min, yana, fyra dgn liya.  dah lama tak jumpa dorang. dapat juga berkumpul balik. lama juga dorang lepak kat rumah aku. bestt! ;)


&.. Lastly, aku nak ucap terima kasih sgt kat buah hati aku nan satu, yakni: Mr WanChai. sebab dia banyak kerah tenaga utk majlis aqiqah salman, dr mula majlis, sampai lah habis. ngeh3... awal2 pagi dh terpacak depan rumah aku dan tolong abg aku uruskan khemah, makanan, macam2 lah. sewaktu majlis berlangsung pun, , rajin kemain dia tolong abang dgn abah. ulang alik ke kedai beli barang yg tak cukup, basuh periuk2. adess, terharu betei. :')
TQ wanchai. aku syg ko lah! ;D tak lupa juga kpd bakal kakak ipar aku, kak puteri, yg tlg aku rebus telur, siapkan goodies bag, bersihkan rumah. hahaha. tq kak. ;) cant hardly wait fr u to join our family soon! ;)

TQ for this pic kak put! hahaha..



To Salman, cepat besar okay! ehek.ehek. 


sekian.

p/s: rasa nak anak pulak! ngeh3... 

5 comments:

mama aini said...

assalam syue..tahniah..meriahnya majlis,untungnya salman !!..ehem..tetiba je mama nak cakap..cepat2 kawen nanti dpt baby mcm salman !!!..hikk2x..

SyuE said...

hik3.. adess. lambat lg mama. tp, insyallah. mama doakan ye! ;P

Nora Karim said...

comeinya salman... geram tgk...

eleh Mr WanChaii tu tolong ADA MAKNA... hahahah cepat kawin la korang!!

SyuE said...

madam nora: hahaha. kan mdm. ada MAKNAA. nak amik hati habis2. ;p INSYALLAH mdm. mdm tggu kad kami ye. hahaha..

Nora Karim said...

wah... bagus2 lagi cepat lagi bagus...

eh nama penuh salman MUHD SALMAN FARIS... hehehe anak saya ADAM FARIS :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...