Monday, November 29, 2010

Rindu kamoo wahai kawan2.. Diploma kewartawanan 2008-2010.


Wah.. rasa macam tak percaya je dah habis 5 sem kat kuantan.. &... Tiba2 rasa RINDU gile kat kawan2 aku..
all students JOURNALISM !!! nogee, kinah, ief, bob2, lany, bash, ies, pya, kak liza, kak yan, dura, nana, kak jat, che ah.. Finally.. tinggal kami 15 org je yang alhamdulilah stay sampai sem 5.. congrat guys!! Hopefully.. result sem 5 kita ni semua lepas ok!! byk sgt kenangan bersama dgn mereka... 
Walaupun, budak2 kelas aku ni ada 'geng2' or 'puak2'.. tapi.. aku sgt respect dgn mereka semua kerana sentiasa bersikap PROFESSIONAL.. kalau SOMETHING yg melibatkan kami semua harus BEKERJASAMA, kami akan LUPAKAN seketika perkara yg KERUH antara kami. THAT's IS OUR SPECIALITY! hehe..  BERGADUH, TAK PUAS HATI sesama sendiri itu tak dinafikan memang ada. ;) MENGUMPAT sesama sendiri tu 'BIASE2' je bg kami.. hehehe...  Itulah fitrah manusia.. tak sempurna mana.. 

Pada awal2 sem.. aku akui memang tak RAPAT dgn semua budak2 ni.. KECUALI Che ah, Dura, & Deeba.
bukan SOMBONG, ;) tp.. aku ambil masa sikit kalau nak berkawan ni.. hehehe..
masuk semester 2, aku dah mula berkawan dgn seorang demi seorang antara mereka.. hehe..
sampai lah semester 3.. baru lah aku rasa aku dah selesa dgn diorang semua!! ;) masa tu, baru lah boleh tunjuk belang masing2.. hehe.. tu yang ada tak sebulu tu..


sampai lah dah semester 5 ni.. baru lah aku dapat merasakan kami betul2 CLOSE..
Sentiasa bergelak ketawa sama2, sedih sama2, even BERGOSSIP pun sama2...!! hehe. (wartawan kate..!)
MAJORITY of them, memiliki MULUT LASER yg sgt POWER kalau kita TAK BERSABAR.makan hati lah.. hahaa.. tapi.. oleh kerana sikap KETERBUKAAN diorang lah yang menjadikan relationship kami semua sentiasa KUKUH, walaupun ada perit di dalam kan.. dgn memegang prinsip.. 'PAST IS PAST'.. we still stay TOGETHER.. untill this last semester... GUYS!! you are the best friends I had! i'm gonna miss all ur laugh, & joke!!! KORANG MEMANG SPORTING & GILE. ;) BUKTINYA, last moments kita semua kat ECM hari tu.. KECOH BETUL. kalau PAK GUARD boleh halau kita, dah halau kut. hahahaha... 


SETELAH 5 semester kita bersama.. this is my view for each of u guys!! ;

Fasehah a.k.a Che ah: ko memang kawan yg boleh diharap.. matang..& sentiasa bersabar walaupun orang selalu menilai ko dari luar semata2.. cuma.. kdg2 ko sudah sikit nk bg komitment pd kelas.. hehe. jgn mara ye che ah! ;)

Ief: we start CLOSE since we from sem 4.. just 1 sem before we leave.. but.. SERIUOSLY.. i'm happy to know u ief!! such as CRAZY friend i had! ;p & very2 UNDERSTANDING friends! gonna miss all ur 'bebelan' cam buntut ayam. hahaha... 'ief ketiput'! yeah! that's ur trademark hah! ;) tapi, kalau MENGAMUK, macam INCREDIBLE HUG!! GERUN aku...... ;D  seorang photographer yg bagus.;)

Nogee: hahahahahaha... ( versi nogee) ;p itu lah yg aku akan RINDU sekali kat ko!! ur LAUGH!! sgt comel & sometimes MENGERUNKAN. hahaha.. ko lah kawan aku yg sentiasa ceria & tergelak2 walaupun tak ada motif. hahaha.. tp.. BERHATI2 kalau nogee dah tarik muka SINGA dia.. sape pun tak BERANI nak TEGUR!! hehehe... MULUT beliau agak BERBISA dari yg BIASA juga.. ;p

Sakinah: "gadis melayu terakhir'.. y aku cakap camtu..?? coz.. bg aku.. kinah ada semua ciri2 gadis melayu & gadis Islam.. ;) sgt menjaga auratnya, perilakunya, dan paling penting sgt menjaga SOLAT & ibunya.. itu lah ko yg aku kenal selama 5 sem kinah!! keep it up dear!!

 Lany : "KREATIF".. itu lah diri Lany yg aku nampak dari Sem 1 hingga kini.. dia memang seorang yg kreatif & mahir dalam apa2 design.. 'TELITI'.. sgt concern dgn semua perkara yg dia buat, especially dalam bidang DESIGN2 ni.. mmg makanan dia lah pendek cerita! ;) GOOD Job DEAR!! &.. Seorang PENCINTA yg SETIA.. ;) Good photographer also.;)

Dura: "DEKAN".. tu je lah akan terpacul dari kepala otak aku kalau tengok dia.. hahaha.. sgt PANDAI.. & sgt teliti juga dalam membuat Assignment.. BUKTINYA, semua assignment dia HIGH MARK! ;) &..good in ENGLISH. dia KAKI JALAN bersama MIE nya yg TERSAYANG.. tapi.. MAINTAIN DEKAN 4 SEM berturut2.. GILE ke ko..?? hahaha...

Pya: "pepet".. hahaha.. aku mesti teringat pya kalau ada sapa2 lah yg sebut "pepet".. sebab pya suka pnggil kawan2 dye "pepet".. hahaha.. &.. dia gelak pun boleh sama LEVEL dgn gelak NOgee.. kakakaka... SGT PANDAI MEMASAK.. ;) &.. mempunyai susuk badan yg sgt MANTAP gituu.. hahaha.. Good photographer.;)



Kak Liza: seorang yg DIAM2 UBI BERISI., once kak liza bercakap.. kebooommmmm!!! hahaha... sgt comel & kurus cam aku. hahaha..
  
Kak Yan : org yg sgt PUTIH, comel, & suka matanya yg besar & bulat!! Antara pemegang DEKAN juga.
juga sgt teliti orangnya.. &.. mulut kak yan pun BOLEH TAHAN.. haha..vERY GOOD IN ENGLISH. &.. kak yan tak suka buat kerja cincai2.;)

kak Jat: sgt concern & akan bagi komitment yg sepenuhnya bila dpt assignment.. kelakar juga.. ;p

nana: seorang yg ada ciri2 kepimpinan yg tggi!! ;) sgt kecoh2 orgnya.. hehe.. CINTA MATI ayie. ;)

 Bash: minat tangkap gambar juga. suka ckp MANJA2.. alah2.. kanak2 riang.. hahah.. paling penting, seorang PEMBIDAS!! 

Bob : anak yg taat. kuat bergossip juga. ;p sgt comel, & tak kisah apa pun orang cakap! &.. bob2 suka habiskan makanan aku kalau aku tak habis... hehehe.. thanx bob2! ;)
  
Ies: mempunyai SUARA yg sgt SEDAPP!! ada ciri2 menjadi pengulas sukan & Dj.. ;) seorang lelaki yg sgt matang. ;)

* korang sgt best!! ;) i'm gonna miss all of u..  i wish all the best to all of u ya!!! see u next year!!
lagu ni khas buat korang...
* 1 persamaan kami : kami GILA KARAOKE!! ;)
Dear GOD - Avenged Sevenfold.

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there, back where I'd love to be, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah


Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

Well, some search never finding a way
Before long they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in to selfish ways
And how I miss someone to hold when hope begins to fade

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again


3 comments:

iEfF said...

syg ko byk2 syue!!!!
;(

ceritamasaitu said...

lebiu hunn.. ;) miss u soooooo muucchhhhh... disini maw ditambah
syusyu: seorang yg kabot.. dan seorang yg menjaga hati org laen.. walaupon menyusahkan ko.. cantik.. huhuh..

syue said...

ief: syg ko lot2 la! hehe.
pya: hahaha... tq pya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...