Monday, December 26, 2011

MAXIS new MOTTO: Customers money, Our money too. ;)


Seriously, rasa sangat2 geram, marah, frust pun hado dengan MAXIS ni. dah dekat setahun aku pakai Blackberry. dan dah dekat setahun jugalah aku bersabar dgn maxis ni. tak habis2 nak telan kredit aku. baru topup RM10.00. tolak dengan charge BIS (Blackberry Internet Service),sebanyak RM2.50, makanya kredit aku harus tinggal RM7.50. Tak sampai esok, kredit aku dah tinggal 6 sen? musibat beteii lah. kadang2 tak 6 sen, 2 ringgit. Kalau tiap2 hari aku topup, asyik kena telan je, kayap aku der. -_-

memandangkan dah kerap sangat berlaku macam ni, aku buat panggilan terus kpd MAXIS. & guess what? dia cakap kredit automatik tolak bila ia dpt detect GPRS. what the fish?  Then, aku tanya, tak ada apa2 solution ke utk tidak bagi kredit aku ditolak? dia cakap, kena betulkan setting data services pada Blackberry. HELLO! kalau dah aku kena off kan setting data services tu, acane nya aku nak ber BBM, tweet, fesbuk bagai???!  sakitnya hatiiiii. T_T

what a nonsense solution u gave?? MAXIS!

seriously, gua tak faham. what's the point  charge utk BIS, kalau selepas itu,kredit aku kena tolak lagi?? aku tak pasti sama ada celcom, digi buat perkara yg sama macam ni atau tidak, tp based on apa yg aku dgr dari kawan2 aku yg pakai celcom & digi. so far.. semua kata kredit diorang tak pernah ditolak. dan aku pun dengar perkara yg sama juga daripada kawan2 aku yg guna maxis. kredit diorang pun selalu kena tolak tiba2. -_-

So, should i move on to celcom or Digi? mula2 pakai fon pun dah biasa pakai maxis. agak keganjilan pula rasa kalau pakai celcom or Digi. -_- here, i have a new motto for Maxis :
Customers money, Our money too. ^_^\/ 


Sekian, bai.


3 comments:

Nik Khazami Nik Aziz said...

meksis memang gituu!! better celcom dgn digi.

mama aini said...

syue, better tukar ke celcom atau yg lain..

:: Shikin Dalib :: said...

saya pun sama la mcm tu..ingt bb sy je..saya ingt nak pakai celcom la..tapi pelik la, bb org lain xpun mcm tu..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...