Monday, October 10, 2011

#BilaAdaTwitter...

hai everibedi! aku rasa ni baru kali kedua kut aku greetings dalam blog. teruk betei ko ni syu. ;p   Baiklah, sejak dua menjak berkecimpung dalam dunia Twitter Jaya ni. Yakni: Twitter lah. Ekceli, bukan lah baru, agak dah lama juga. cuma, kekerapan serta keaktifan aku di dalam laman sosial burung ni terserlah dan menonjol apabila aku mula memakai telefon BerriHitam tu. ;) apa sahaja yang nak dicarut, diumpat, diluahkan, semuanya kat dalam laman burung tu. 

Baru2 ni, aku ada main Hashtag #BilaAdaTwitter. Tergelak juga bila baca Timeline2  #BilaAdaTwitter ni. So, Let's check it out!


tayang Twitter sendiri. ;p

tak boleh lah semua aku tunjuk. Bengkak! ;p 

So, lihat? betapa dasattnye impak twitter ni pada manusia2 yg twitter addict macam kitorang ni. ;p  macam2 kita boleh describe apa yg berlaku bila menggunakan laman sosial berburung ni ;p

Personally bagi insan ini, laman sosial burung ni aku jadikan tempat aku untuk meluahkan perasaan apa yang patut other than nak bagi tahu, " hari ni saya makan roti canai", " kita tak sempat mandi lah hari ni." ;p habis semua benda yang ko nak buat, ko tweet. kiki. who care?! hahaha. yang penting kite enjoyyy. daripada ko bagitahu kat fesbuk dgn blog, mane lagi ngeri? hahaha. 

Twitter is a simple social networking. Tak complicated. cuma words die je lah yang ada limit. kalau ko nak buat karangan. dipersilekan move on to fesbuk atau blog. ;)  But, kalau korang pakai through fon dgn menggunakan application ubersocial, boleh lah korang nak mencarut banyak sikit. ;p so far.. ubersocial je lah yang aku tahu boleh lebih sikit words die. Yg lain tak sempat nak periksa pule. ;p Tapi, bagus juga dia limit kan words ni. boleh lah menguji kepintaran korang dalam bertweet dgn menggunakan ayat yg sehabis ringkas & jelas. mase tu, kita boleh tengok orang2 yg otak kreatif ni. ;) Plus, boleh avoid juga dari nak membuat status berbaur aib macam abby abadi buat kat fesbuk tu. Ups! ;p haha.

sekian.. 

p/s: lagi 5 hari nak konvo~!

6 comments:

pinky_liscious said...

jom la kite bertweet2 hehehe...

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

wah2 dh da tweter yer syue..ihihi

ILA HonEyBuNNy said...

alamak....jarang bertwitter...

berblog n berfb ja..ngeh3..

teha said...

xgune laa tweet.. hehe

MaMa AiNi said...

Tahniah syue dah nak konvo !!..mama hanya ada FB & blog je..hu2x..

3DDiE® said...

twitter kadang syok jgak...tapi dh lama xpakai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...