Monday, September 12, 2011

Blackberry Kini dipasang di Malaysia



Syabas buat Malaysia! sebab telah diberi kepercayaan oleh RIM, yakni Research In motion untuk dijadikan lokasi bagi pemasangan telefon bimbit pintar Blackberry. ;) mentang2 ko pakai Blackberry kan. ;p 

So, pasni tak payah lah nak risau2 yang BB tu Ori ke tak. dah terang2 sekarang Malaysia dah jadi tempat untuk pemasangan Blackberry. aku tak nafikan lah, aku kadang2 was2 juga nak beli fon, sebab pernah lah aku beli fon nokia, tapi cap CINA punya. TIPAH TERTIPU. ;p so, kat sini aku nak share dengan korang macam mana nak tahu BB korang tu ori atau TAK. ;)

Baiklah, Brightstar merupakan satu2nya dealer BB kat Malaysia. so, kalau korang punya BB ada cop Brightstar, maka itu adalah BB yang original, sebab 100% dipasang oleh Brightstar. kalau tak ada, maknanya tu bukan original. ;) wah! hebat ko syu tahu? huhu. wa kan student wartawan, rajin lah buat research beb! hehe. ;p

apa2 pun , aku bangga lah dengan Malaysia, sebab teror menarik pelabur asing ni. Kalau nak diikutkan, negara indonesia merupakan antara pasaran telefon Blackberry yang paling power di dunia dengan jualan 4 juta unit setahun, compare dengan malaysia yang 400,000 je. tapi, RIM tak pilih mereka untuk dijadikan tempat pemasangan Blackberry. pelik bukan? ;p so, merre syabas heii malaysia! ;) ♥

sumber dari: Sinar harian & diri sendiri. ;) kiki.

sekian..

*teringat aku zaman buat feature writing pasal Blackberry ni, lecturer aku cakap aku macam nak promote habis-habisan syarikat Blackberry. sabo je lah.. ;p

p/s: dgn kecanggihan teknologi sekarang, segalanya di hujung jari anda. ;)

7 comments:

echa takashimaya said...

oooOO nasib tak de BB.hehe.

Nik Khazami Nik Aziz said...

wa takde BB. sedihhh! :(

Nik Khazami Nik Aziz said...

wa takde BB.. sedihh! :(

SyuE said...

haha. lek2. tak lame lg dpt lettew!

shazwanazizan / wanblur said...

wanblur pun x der jugak.. td dalam LRt, tengok ada budak sekolah menengah layan bb. ciss.. dugaan besar dugaan...

MaMa AiNi said...

ni yg buat mama teruja nak memiliki BB ni..he2x...sapalah nak adiah BB kat mama ek?...ya memang syue pandai promote BB tu !!..he2x..

0nenanina Vanilla said...

wah terrornye syue..hihi.. na xde bb la.. adik beradik bb je pkai.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...