Monday, September 26, 2011

alasan selebriti yang cliche. ;)

taken from Muneera Allie. ;)

dah lama aku nak update pasal retis2 yang membosankan ni. tapi disebabkan busy sokmo. terpaksa lupakan seketika. ;p kata bosan, tapi nak update. hempuk diri sendiri.

actually, aku dah naik muak & boleh agak percaturan yang sedang dibuat oleh segelintir retis kita yang terlibat dengan gossip2 skandal ni. ;) 

sebagai contoh lah.. aku bagi isu skandal norman hakim dgn memey yg sekarang ni dah pun bergelar suami isteri. (alhamdulillah) norman hakim & memey telah ditangkap berkhalwat kan. tapi, kita sendiri sedia tahu yg dua retis ni tak pernah dan tak akan mengaku pun yang mereka berkhalwat, sampai nak dekat kahwin pun, kes mereka ni masih lagi dibicarakan. ;p ingat lagi tak ayat2 yang keluar dari mulut dua retis ni masa norman hakim & abby abadi disahkan bercerai.? ;)

(ayat telah diolah semula oleh insan bajet cool ni)
semasa kejadian berlaku:

" kami tak ada apa2 hubungan, hanya sekadar adik & abang"

"perceraian saya & abby bukan kerana orang ketiga.. bla.. bla.. & bla.."

Tak lama selepas kejadian:

" saya & abang norman sedang mengenali hati budi masing2"

tergelak jugalah aku bila baca statement2 diorang ni. sebab very the sesuatu taw. ;p
bagi aku, simple je, kalau betul, just mengaku betul. tak payah nak tunggu lama2 sikit, then baru nak mengaku sedang mengenali hati budi lah, dia seorang yang baik lah, and so on..
seseungguhnya, kitorang ni tak ada lah bodoh sangat. ;) ya.. mungkin sebab diorang ni retis. so, tu lah beza nya kan. ;) tapi, nasib baik diorang kahwin kan! ;)

TERKINI, isu apex dgn dahlia teck pula. kalau kat padang bola memang aku admirer gile si apex ni. tapi, kalau perihal sikap dia yang very the poyo, yang bajet2 seorang lelaki yang tak bersalah, yg SETIA konon, tuihhh. mak tak berkenan jahh. dah terang2 gambar ko pegang tangan dah tersebar, still nak menegakkan benang yang basah. so stupidoo ini mamat. ;p seperti biase lah, ayat2 retis kan..

"Saya ingin tegaskan, keputusan ini tiada kaitan dengan orang ketiga. bla.. bla.. & bla.."
 (letak tangan atas bahu dan jelir)

siap mengaku diri tu bukan playboy. fuhh.. dramatik sungguh! ;p

Then, tak sampai beberapa bulan. tupp! keluar kenyataan ni:

"saya dan Khairul Fahmi sedang mengenali hati budi masing- masing".

cilok gbr ni dari Pakcik biola. ;P


hahaha! siyes propa je diorang ni. ;) bagi aku, kalau betul ko anak jantan, tak payah lah nak keluar statement nak menutup kesalahan ko sendiri masa putus dgn elia dulu. just enough kalau ko diam & cakap 'no komen' pun tak apa lah. dari ko bagi statement macam2, angkat bakul sendiri, tapi at the end ko nak bodohkan kitorang dgn benda yang dah memang betul? erkkk. 

kat laman sosial twitter kemain lagi ko duk berjiwang2 dgn Dahlia teck ko tu. ;) well.. bunyi entry aku kalini macam berbaur geram & marah pun ada kan? kiki. sebagai perempuan, aku rasa macam panas juga dgn spesies lelaki yg macam ni. cepat sangat berubah hati. & paling aku tak tahan, zaman2 moden macam sekarang ni pun masih berjela2 perempuan yang rampas hak orang. minta jauh lah dari semua2 ni Ya Allah.. 

amik dari abg BN. ;)

so.. to all boys out there.. tolong lah.. kalau rasa2 diri tu tak kuat, jangan tabur harapan yang tinggi mengunung kat dia.. & kalau betul pun ko curang, just admit it! tak payah nak cover2 sgt lah. meluat mak nok.. berani curang, berani tanggung lah beb! ;)

and.. to all girls out there.. plez lah.. jgn caras hak orang lain. sepatutnya kita sebagai sesama kaum ni, kita lebih faham & tahu bagaimana perasaannya bila org yg kita syg kene caras. just put us in their shoes, apa kita rasa? sakit kan? so.. tolong lah.. kalau dah deseparate sangat nak duit, banyak lagi cara lain kan. ;)

sekian...


p/s: tergelak aku baca twitter dari seorang hamba ALLAH ni. " buat memey, doa2kan lah yang apa terjadi pada abby abadi, tidak terjadi pada kau". sentappp makk! haha. ;p



6 comments:

IzyanWasli said...

Kahkahkah. Habis propa la ni.. Propa benda betul tak pe ye dik nun. Kehkehkeh :D

SyuE said...

kak yan: betol2!~ wahaha

EyqaLuvender said...

hak3...kte sokong 1000%...
tak syak lg bhw seleb2 m'sia mmg suke b'drama...fake!!!

wahida said...

dulu minat kat khairil fahmi ni, tapi lepas tau dia hipokrit, naik meluat pulak..


salam kenal..terus follow sini...

MaMa AiNi said...

ha2x...syue..lawak gitu..mama memang tak minat memek & norman tu...

si kiut lavender said...

hahaha...ayat kamu mmang power sih....cex suka..
tapi dlam byk artis yg bajet bagus tuh skl pling xsuka ngan akhil hay ngan waheeda,,,
xada apa2 x ada apa2..tup2..kawin..tengkorak tul...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...