Thursday, July 28, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !


;) Pergh. tiba2 insan ini meletakkan header blog blogger terunggul 'santai bersama ben ashaari'. motif ko? insan yang baru mula nak berjinak2 dalam dunia blogger2 ni terasa nak join pula contest yg dikelolakan blogger terunggul ni. ;) jauh di sudut hati insan ini, tidak meletakkan harapan segunung batu caves pun untuk menang. apatah lagi mengharapkan feedback dari blogger2 lain dan abg ben sendiri. ;) tapi kalau abg ben baca, wa confirm nanges guling2 punya. ( sile menyampah)

BAIK! straight to the point! previous post aku bertajuk 'karutan terunggul #1' ada mencoretkan yang insan ini mempunyai hobi baru, iaitu: MEMBACA. buku pertama yang insan ini sedang membaca sekarang adalah ' why men dont listen and women cant read maps'. aku tertarik nak share dgn korang mengenai salah satu info yang aku dapat daripada buku ni. ;) 
nak tahu apa?  taarrraa..................!

SPESIES MANUSIA MACAM KITA NI PUN ADA SIFAT HAIWAN JUGA TAUK!



menurut kajian yang dilakukan oleh ALLAN & BARBARA PEASE, merangkap penulis buku ni, sebanyak 96 % daripada apa yang wujud dalam badan kita , terdapat juga dalam badan KUDA. ;) 97.5% daripada DNA kita sama dengan GORILA dan 98.4% sama dengan CPANZI. ;p
cuma bezanya, kita ni boleh berfikir dan merancang. kalau lah gorila dgn cipanzi boleh berfikir, aku rasa diorang dah tubuhkan satu negeri untuk spesies2 macam diorang. sekaligus, kita boleh minta tolong gorila jadi GUARD rumah kita ke, sekolah ke, ofis ke, kan? ;p subahanallah.. hebat sungguh ciptaan TUHAN kan. so, kita yang manusia ni, sentiasa bersyukur lah dengan apa yang dah dikurniakan TUHAN ni ye! ;) ♥



sekian dari saya,. carlooo..

p/s: aku syak barang yg aku order through online shopping semalam sampai esok. 

7 comments:

Mohd Hakimi Zulkifly said...

sama2 kita memeriahkan contest abg ben ye..hoho

honeybeesyue said...

MHZ: huhu.. betul2.

LARA ZIZIE said...

cool post..=)

honeybeesyue said...

LARA: TQ syg. ;)

MaMa AiNi said...

join contest ben ashari ya?..ya seharusnya kita bersyukuyr apa yg Allah kurniakan buat kita..slm kenal dr mama!!..

honeybeesyue said...

mama: aar mama. saje2 join. huhu.. slm perkenalan juge mama!! hehe..

ame elms ! said...

geledah cari jawapan dan clue untuk soalan soalan seterusnya sini ! :D

ohh btw , jemput singgah blog ame ya , sudah berwajah baru . :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...