Tuesday, August 9, 2011

kadang2 barang tu dicipta memang utk awak sorang je pakai.



tajuk nak bikin sensasi and minta maki. ;p ( sensasi ke?) cuba baca dialog di bawah:
before that, dialog ni telah diolah semula oleh wartawan terunggul abad kini, yakni: Syue. (sile muntah) sila ambil perhatian: tak ada niat nak sakiti hati siapa2, sekadar untuk renungan bersama. 

M: R tu kan, aku tengok, suka tiru aku, aku nak pakai ni, dia nak pakai ni, aku nak pakai tu, dia nak pakai tu jugak. korang perasan tak?

Y, W, E: Aar lah. perasan2! asal eh? ko idola dia kut.. haha.

korang pernah  hadapi tak situasi2 macam ni? mesti pernah punya lah. ;) & aku salah seorang! kikiki. aku baru sahaja menghadapi nya dua hari yang lepas. ;p maksud aku, aku tukang dengar lah. hehe.

secara halusnya, aku bukan kawan diorang pun, cuma diorang tu berborak macam nak bagi satu kedai dengar. ;p nak2 aku yang duk belakang diorang je hah. memang JELAS lagi TEPAT lah aku dengar. ;)

aku tak tahu lah barang ke, cara pakaian ke, apa ke yang si R tu duk ikut si M pakai. tapi, bagi pandangan aku, perkara tu semua perkara kecil je. tak perlu nak dijadikan isu pun. semua barang yang dijual kat dunia ni, kesemuanya sama je rupanya, beza nya saiz (kalau pakaian la), warna, corak, dan yang sewaktu dengannya lagi lah. kalau rasa2 tak nak siapa2 sama macam apa yang awak pakai atau ada, awak hired seorang pereka fashion lah untuk diri awak. senang, tak ada siapa nak tiru kan. ;)

mungkin dia ikut gaya artis ke, kita mana nak tahu kan? so, tak payah lah nak perasan2 sangat. ;p aku pun pernah juga alami benda camni. tapi, bagi aku, biarlah.. asalkan tuan empunya badan tu happy. mungkin dia bangga bila bercerita macam tu kat orang kan? mungkin barang2 yang dia pakai & beli tu ada cap nama dia. so, tak kisah lah pun nye. ;p

aku bukan apa, ;p kadang2 orang yang jenis macam ni, bercakap tak fikir dulu. bercakap macam semua yang dia ada tu. dikhaskan utk dia je. care mon la.. ;) ini antara salah satu sikap yang akan menyumbangkan kepada sikap 'meninggi diri', 'berlagak' dan yang sealiran dengannya. ;) ( eh, ayat aku ni betul ke?)

aku suggestkan untuk orang2 yg sepert ni, korang pergi beli kat online lah, tapi yang luar negara punya. hah.. mesti tak sama macam korang. ;p

sekian, carlooo..





5 comments:

IzyanWasli said...

hahaha. Tapi sbnrnya dalam xsedar, kita pun msti ada berkelakuan mcm tu.. macam kita ni pencetus fashion konon. Pastu smua ikot. Padahal... HAHAHAHA. Perasan je.. *Eh, aku pun mcm ni jugak. Selalu PERASAN. ^__^V

SyuE said...

kak yan: haha.. ;p betul2 kak yan! kiki.. xpe2, perasan itu bagus! melahirkan self confident. kaka..

Tukang Godam said...

heh3 saya nak tiru gak la...



Entry : wayang 3D dirumah

MaMa AiNi said...

syue..biasalah kalau beli baju yg dijual kat shopping komplek kan ada byk yg sama..sebenarnya isu tu kecil je..dah kita pun berkenan nak buat camne lagi...ha2x..pakai serupalah nampaknya..duit kita suka hati kitalah kan syue...ha2x..eh dah shopping baju raya ke?..

shahniz said...

takper bagi jer kat dia...
KL nie dia punya..hahaha
trtiba tringgat KL gaster plak.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...