Friday, August 12, 2011

fitri & wanChai

kegirangan tahap lampau melanda insan ini bila Tuan presiden membenarkan tuan hambo pergi berbuka puasa bersama dua orang abang long. Yakni: abg Long Kelate, & abg Long Greenwood. kiki. ;p tak ada lah! mereka adalah senior aku zaman menuntut ilmu kewartawanan dulu. ;)
lokasi berbuka puasa di OU (one utama). hasil garapan idea oleh mamat bawah ni hah..

mr Wan chaii.

aku tak tahu apa motip mamat ni pilih OU sebagai lokasi berbuka puasa. dah la semua kedai banyak tutup. paStu, besar kedabaq yang menyusahkan aku nak mencari tempat makan. (sebab tak bape nak familiar). mentau2 dekat dengan ofis beliau. maka mungkin itu motip beliau. 

fitrie

kami berbuka lewat sebab tunggu si mamat bernama wan chai tu habis meeting. dop tahu lah meeting apa yang 8tv duk buat, sampai 7.30 pun tak habis2 lagi. mungkin banyak sgt agenda lah tu. ;p mujur wa tak kerja cni. kiki (eleh, kerja pun malas!)


akhirnya.. pukul 8 baru kitorang dapat makan!! see, see! nampak kegirangan dua orang kanak2 ribena tak sedau diri ni. ;p but, at the same time, wa terharu kerana berjaya mempertemukan dua orang sahabat baik ni. kiki. ( bajet macam bertahun tak jumpa) act, diorang ni best friends zaman kolej dulu. ke mana je pergi mesti bersama. ketinggian pun lebih kurang sama! haha. but, since masing2 dah bekerja. maka, memang susah nak lepak2 macam ni. 


tak banyak yang dapat aku bebel semasa dengan diorang ni. sebab? sebabnya, diorang punya cerita aku tak faham. terpinga2 aku duk mendengor nye. cerita perihal kerja, gaji, bola. bab kerja & gaji, boleh juga lah sampuk2 sikit. tapi, bila hal bola. wa surrender! ;p 


memandangkan masa begitu jeles dgn wa, ditambah pula dengan panggilan dari tuan presiden yg asyik duk tanya kat mana dah, bila nak balik. maka tak dapat lah diorang nak spend time together lame2. jadi, tepat pukul 9 suku kitorang balik. 


Tapi, terpancar kegumbiraan wan chaii bila dapat bertemu si fitri ni. maklumlah, BFF dulu ni. bila berjumpa, ada je diorang flash back zaman2 kolej dulu. pastu, gelak. aku pun tak faham, gelak je lah. ;p dah lama aku duk pasang niat nak bagi diorang lepak balik ni. (since fitri dapat offer kerja kat KL). tapi, aku buat rilek dulu. saja nak nengok diorang ni.. tapi, tahu lah lelaki ni. kalau dah kerja, apa pun tak ingat dah. maka, aku mengambil inisiatif sendiri plan benda ni. (so, ko nak cakap ko lah tuan kepala yang pertemukan diorang ni? erkk) kiki. 

Baik lah.. kepada Fitri, aku doakan ko berjaya lah menjadi wartawan sukan yang terunggul sekali kat berita harian tu yew! kalau dah TOP, jgn lupe junior mu yg comel ni. ( sile muntah)


and.. to my special one, jua merangkap best friends wa, peneman duka laro wa, & pendengar setia maki wa, i just wish u all the best on what ever u do! Esp in ur career . apa2 pun yang ko buat, think twicely ye wan chaii. ♥  aku sayang ko teruk! ;)


p/s: aku nak tido! bai!

7 comments:

MaMa AiNi said...

wah open table ngan teman2 kat luar..best kan?..he2x..photo yg bawah sekali tu nampak sweet sgt couple tu...ha2x...siapa ek?..

pijamija said...

syue, blog syue da ada nama laa :)

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam dear....


waw rajen menaip tul wrtawan kita nie..ihihi

mcm kisah pengembaraan lk dia tulis..hiihii

nnt Ruby dtg g yer kcu entry syue..

miss u dear..

farah hanim said...

awwww
rapat sggh
memg bff nie :D

zulhilmi.tempoyak said...

ber3 je..??

SyuE said...

mama: hehe. tu boypren kite ler mama. hihi.

pija: yeay! ade da pija, tp tak tahu la smpai bile tahan. kiki..

ruby: miss u too ruby! haha. tak tahu nak upadte ape, ni pun jadi lah. ;p

farah: sungguh rapat farah. hehe/

Zul: yup2. bertiga aje.

orang dlm gmbr... said...

ado selalu...BTW...ayat ko ad perubahan la skit...more to 'kelate word'....maybe kot..ke aku je prasan...hahahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...