Thursday, August 18, 2011

Najwa Latif eh yang kekwat tu??

Terbaca satu artikel dekat ohbulan, yang bertajuk 'Artis remaja Youtube kekwat dengan media'

menurut sumber, diorang nak invite artis ni untuk majlis amal sempena bulan puasa ni. Plus, majlis tu diadakan di negeri yang sama tempat artis ni tinggal. Jadi, mungkin tak menjadi masalah lah kut untuk artis ni kan. ;) so, diorang pun pelawa lah artis ni untuk datang buat persembahan melalui laman sosial artis ni, yakni: twitter. Artis ni setuju pada mulanya.

Tapi, bila diorang minta no telefon untuk dihubungi, terus artis ni senyap je. Banyak kali juga lah wakil program tu hantar mesej kat twitter artis muda ni. tapi, tak dibalas langsung. Pastu, yang lagi diorang pelik, artis muda ni selalu pula update status twitter. Tak kan tak perasan mesej yang masuk?

Bertambah pelik bila diorang nampak kemunculan artis muda ni pada satu rancangan program tv secara live. Maka, wakil program tu syak lah yg si artis muda ni memang tak nak join kut event2 amal macam ni. tak HOT lettew. ;p

dalam hati aku fikir, kalau dah dia tulis, artis yang diceduk dari Youtube & berusia belasan tahun. siape lagi nok? ;p

well.. kadang2 benda macam ni, kita tak boleh nak blame artis tu 100%. lagipun, dia masih baru, nak2 muda lagi, baru nak kenal dunia artis ni. maka, jangan lah cepat sangat nak menilai. Mungkin ada something error yang kita tak tahu berlaku kan, yang mana dia sendiri tak perasan.  

aku sendiri pernah juga lah tak perasan mesej masuk kat laman sosial twitter aku, bila aku cek baru tahu ada mesej masuk. kadang2 bila kita tweet melalui fon ni, memang susah kita nak tahu kita received mesej. sebabnya, aku sendiri pernah kena. bila aku cek through lappy, baru aku perasan. tak tahu lah kalau orang lain tak pernah hadapi situasi macam ni kan.? ;)

maybe itu kut yang dihadapi oleh artis muda tu. dia pun duk menunggu respon dari wakil program tu, wakil program tu pun duk tunggu respon dari dia. kiki. ;p situasi macam ni, tak boleh nak tunding jari kat siapa2. yang si pihak media pun kenalah pandai juga, kalau dah tak dapat contact through twitter, tak ada ke alternatif lain yang uolls boleh buat? uolls kan media? mesti banyak pengalaman kan. setakat nak cari contact no artis muda ni apa lah sgt. ;)

 but, yang si artis ni pun kalau boleh sentiasa alert lah. bila dah tahu awak tu dah jadi public figure, maka rajin2kan diri cek inbox msj dlm laman2 sosial awok. manatau kan ada undangan yg kita dapat? mungkin ada media yang tak ada contact no kita. so, through laman sosial kita lah mereka nak cari kita. Kalau rasa2 nak stay lama dgn dunia seni ni, maka jalinkan hubungan yg baik dgn pihak media, sebab tanpa pihak media, susah awok nak naik. Jadi, ringan2kan jari anda.;)


sekian..


6 comments:

Lany Azman said...

waaaaa. kekwat gitu kau nok! menyampah mak tauuuuu :)

MaMa AiNi said...

mungkin dia belum biasa dengan dunia glamour ni kot !!...betul kata syue,mungkin dia masih muda dan perlu tunjuk ajar...hikk2x..bukan mudah nak jadi public figure ni..

Taufan Bin Ribut said...

untunglah jadi #retis....


Entri Terkini :Tips untuk bangun sahur versi #haramjadah

Entri terdahulu :Kad raya vs Postman

- zuriey - said...

cam2 pula..tak kemana kalau kekwat

he is kapten kakak said...

budak tu . not bad la dia

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bdk2 skrg..sikit2 upload youtube..hehe~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...