Thursday, August 18, 2011

Nora danish cakap Gadis kampung Tak blonde rambut. eh?




Jangan tak tahu, aku ni suka terjah website yang penuh dengan gossip2 artis ni. Maklumlah, masa zaman praktikal kat suria Fm dulu, aku telah didedahkan dengan gossip2 artis ni.(yela tu) kiki. maka, faveret web yang aku suka terjah adalah, beautiful Nara,ohbulan, & Murai.com.  ( mungkinkah satu hari insan ini akan bergelar wartawan hiburan?) err. sile muntah. ;p


To be honest, insan ni memang suka sikit baca2 hal retis  dari hal2 lain. ;p Tapi, Tak bermakna wa tak tahu isu semasa ok. ;) cuma, bila baca hal2 retis ni, santai sikit. (suke hati ko je)

okay, straight to central point! (err??), aku sebenarnya tertarik baca artikel dari beautiful Nara,yakni lebih dikenali sebagai: Abg Nara, yang bertajuk Gadis kampung tiada yang blonde - Nora Danish. Untuk orang yang sentiasa berfikiran positif, memang tak akan fikir apa lah kan. Tapi, kalau dah orang yang memang berasal dari kampung, tak ke mengundang? ;p

Nora Danish mantan isteri kepada Ex boypren fasha sandha tu, ada buat statement macam tu kat laman sosial fesbuk dia. bunyi dia cenggini:

I dont like my hair black, but wut to do, gadis kampung takda yang blondeyy.... bla.. bla.. bla.. (malas nak taip panjang2)

abg nara ada mintak pandangan, beliau tulis:

Betul ke tak ada gadis kampung yang blonde rambutnya? Atau sama ada blonde atau tidak, itu tak penting bagi anda? Atau gadis bandar sebenarnya tak boleh tak kena blonde rambutnya agar tidak nampak macam gadis kampung?

well.. abg Nara, bagi pandangan syu (macam abg Nara baca) kiki. soklan pertama yang abg nara tanya sama ada memang tak ada ke gadis kampung blonde rambutnya. 

bagi aku, sekarang ni, kita sendiri tak dapat nak bezakan gadis itu dari kampung ke, bandar ke, sebab semua gadis kat Malaysia sekarang ni dah pandai abg Nara. diorang dah advanced, bukan lagi macam dulu2. aku cakap pun based on apa yang aku perhatikan. gadis yang asal dari kampung pun dah reti nak blonde2 rambut ni. how do aspect, dengan kecanggihan teknologi sekarang, nak2 peranan media sekarang, yakni media cetak & elektronik, dah cukup membantu diorang untuk lebih up-to date. so, tak ada lah kut istilah2 macam tu. ;)

blonde atau tak rambut seseorang gadis tu, ia tak mencerminkan & mendatangkan apa2  kepentingan pun bagi aku. yang penting hati mesti mau kasik baik meh.. ;) Then, yeke gadis bandar rasa macam kampung kalau tak blonde rambut? ada juga eh yang fikiran camni zaman2 ni? ;p macam aku cakap tadi, zaman sekarang, semua gadis sama je. baik yang datang dari bandar ke, tak bandar ke. so, kita tak payah lah nak mendiskriminasi gadis kampung macam ni, gadis bandar macam tu.

Dari mana pun kita datang, yang penting kita jaga adab, sopan kita sebagai perempuan. 
(perghh.. ayat ko macam mintak kaki je syu) ;p kalau kita nak blonde rambut ke, apa ke, terpulang pada diri masing2, yang penting tahu jaga diri. ;)

So, kepada Nora danish, ( memang ko baca) ;p, u deserve for what u've done. ;) tabahkan hati la ye nak mengadap kutukan2 orang yang marah dengan status ko tu. ;) pepatah ada cakap, cakap siang pandang2, cakap malam dengar2. 

sekian..


p/s: apsal lalat muncul dalam hidup aku malam ni? nak kaki? grr.

10 comments:

Chempaka Sari said...

ish rambut hitam lah cantik... ape lah nora ni. tengok fasha tu maintain hitam cantik je...

kapten kakak said...

heh ! sedar la kau org melayu (nora danish)

MaMa AiNi said...

syue...emo nampak?..tulah pasal kalau nak bercakap tu..tapis2 sikit (nora danish).he2x..kalau dah terlepas nanti baru nak minta maaf..kim salam je..selalunya artis suka minta maaf lepas timbulkan kemarahan peminat..trend kot?..atau dia tak suka ngan rambut fasha..ha2x...

0nenanina Vanilla said...

haha..btol kata mama. rambut fasha lagi cantik..asli.. nora lgsung x cantik bile blonde rambut.. xde keayuan

SyuE said...

c.sari: betul. hitam itu menawan! ;)

kapten kakak: itu yg dikatekan melayu tak sedor diri. ;p

mama: yela mama.. trend kut. retis skunk ni byk yg menghancurkan kite je. huhu..

onenanina: ya., me too!! ;)

Ieqa Swetluv said...

rambut yang Tuhan bagi tu dah sebaik2 kejadian, apala nak bangganya dengan blodey tu.. well artis kan, besela statement sesuka hati diorg tu

shedameor said...

sheda lagi suke rambut natural hitam. lagi cantik :)

alepridz said...

bagi aku la kan... org yang blonde ni secara otomatik mereka tu semua adalah free hair...

betul tak? sebab dah blonde mesti la nak tayang kan...
(terbakar lah rambut anda di neraka kelak.. muahahhahaha gelak jahat)

so 90% diantara mereka juga adalah golongan yang gedix gedix...
betul tak?

so.. biar lah org kampung tak blonde rambut sekali pun.. rambut nora danish tu dah kompom2 terbakar di neraka kelak.... (muahahhahaha gelak jahat lagi)


kalau salah maafkan aku... aku hanya memberi pendapat...

**sory panjang lebar..

:P

sifu im said...

yg penting kita enjoyy~ nora danish

Anonymous said...

dia perli fasha tu,hahahahaha ala dia kan dah biasa blonde2 kan rambut dia tu hu3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...