Wednesday, August 10, 2011

wartawan cap palsu. ;)



Terkezut juga mak bila baca front page surat khabar sinar harian hari ni. sebagai seorang student wartawan, ini kes mesti kena baca.! ;) 

wartawan palsu yang dikenali sebagai Amar@jihan ni semalam telah kantoi akhirnya dengan Polis, semasa dia sedang kendalikan sesi fotografi bersama nubhan, azharina, man kidall, farahwahida dan seorang artis baru, Firdaus. ;p lokasi kantoi tu dekat saloma bistro. fuhh! wakenabeb!! kiki.




apa yang power nye si amar ni, dia bukan je tipu si artis2 tu, tapi si jurufoto & tukang mekap artis pun dia tipu. kesian kat diorang. kena tipu kaw2. lagi satu perkara yang buat aku solut kat si amar ni, dia bukan sekali dua buat kerja tipu2 jadi wartawan ni, tapi dah banyak kali! menyamar jadi wartawan sinar harian pula tu! ;p 

sebabnya, ada salah satu kumpulan nasyid pun pernah dinnterview oleh si amar ni, then dia bagi tahu artikel tu akan keluar beberapa minggu lepas tu, but then, sampai kesudah tak keluar2. same goes dengan artis baru nama firdaus, dia cakap si amar ni pun pernah interview dia, tapi sampai sekarang artikel pasal dia tak keluar2 kat sinar harian. atoii.. kesian lah punyeee  kat artis baru ni. baru nak belajar berjalan dalam dunia artis ni, dah kena tipu dek wartawan palsu terunggul ni. ;p


cheesywormhole, sori, cilok pic anda. ;p


dalam serbuan dekat saloma bistro semalam, nubhan turut membantu sekali pihak polis. selain daripada mengaku dia ni wartawan sinar harian, si amar ni juga mengaku yang dia wakil dari majalah Libur, terbitan kumpulan media karangkraf. fuhh.. terbaik ko amar! ;p terfikir juga aku macam mana hebatnya si amar ni menjalankan operasi2 penipuan ni tanpa ada surat dari sinar harian sendiri? rupa2nya, dia ni cilik juga orangnya, dia gunakan kepala surat sinar harian yang palsu bagi mengaburi mata2 mangsa dia. kiki. TERBAIK!!

macam mana boleh kantoi? haishh.. sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga nok.. bermula bila salah seorang pengurus artis yang dijemput oleh si amar ni buat panggilan ke sinar harian untuk double confirm. aduiii. kantoi sudah. ;p semasa dia diminta menunjukkan pas wartawan jabatan penerangan, dia tunjuk dengan selamba bajet macam tak ada apa2 berlaku, tapi sebenarnya kad tu palsu & dah tarikh luput. adess..

walawehh.. aku rasa amar ni bijak orang nya, tapi sayang dia gunakan dengan cara yang salah. kalau betul nak jadi wartawan, hantarlah resume, kiki. insyallah.. dengan kepintaran beliau yang kaki kelentong tu, mungkin boleh dapat. hihi. aku tak tahu lah apa yang dia dapat dengan buat semua ni? nak kata dapat duit, aku rasa duit dia banyak habis. yela, dengan nak bayar jurufoto lagi, jurumekap lagi, book tempat lagi. kan? atau.. dia ni memang suka kejar artis kut. sama2 lah kita fikir motip beliau. ;p

untuk maklumat lanjut, sila klik ni sinar Harian

sekian, bai..

p/s: tiba2 teringat senior wa yang kerja kat sinar harian as sport journalist. selalu juga dia dapat byline, kalau korang nampak nama iQlil dahnia Muhammad tu, tu senior wa tu! kiki., agok2 dia tahu tak kes ni? ;p



zaman kegemilangan menjadi student wartawan. ;) amar, ko hado? kiki.

10 comments:

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam dear..

owg stdent wrtawan yer dia...hihii

nnt blh la Ruby nengok sue gnti karam singh kan...hiihihii

lma dh kn wrtawan palsu tue tipu...bwu kntoi..

pdn mka dia kn...egt blh lps...

SyuE said...

ruby: haha. ganti karam sing waliah berabad la.. kiki..

farah hanim said...

wahh
jd wartwan ke akq nie??hehee
cpt la interbiu saye
hehee :P

mr_right said...

alaa.. ta tengok la tadi. huuu

BERKARYA KERANA APA?

IzyanWasli said...

ekekek. wartawan cap ayam ni. Aiseh. knplaa dia tak ajak aku buat jahat ni. boleh jd partner in crime. boleh jumpa NUBHAN! >.< Awww~

SyuE said...

haha, kan kak yan! ;p

Tukang Godam said...

laaaa nasib baik dia x sempat intebiu saya.. fuuu lega...



Entry Baru: Hack Account User Windows

rudy_tensai said...

sila interview sy bila anda jd wartawan kelak... hehehe

-cdangan ikhlas- =p

SyuE said...

rudy: insyallah. doa2 ler. kiki..

MaMa AiNi said...

ni kes excited sgt dgn tugas2 wartawan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...