Thursday, August 4, 2011

Safee Sali minta Isteri ketua pasukan singapura mohon maaf.


hah, baru je aku cot cet cot cet kat previous post aku pasal penangan facebook. terbaru aku baca  kat bulan.com pasal kes safee sali minta Hidayah shahril mohon maaf. Dia ni merangkap bini kepada shahril, ketua pasukan singapura.motip? motip dia sebab hidayah shahril ni samakan safee sali dengan monyet kat dalam status laman sosial dia yakni: twitter. nak tahu dia tulis apa? dia tulis ni: 

"2 monkeys in the pitch, bicycle kick konon!! boooo..."



pergh.. memang mengundang lah perempuan ni. ;) nasib baik ko bini pemain bola sepak. ;p
hah, ni salah satu kesan nya kalau kita lepas marah kat laman sosial ni. apa yang aku tak faham, bini kepada pemain bola pula tu. buat malu je. nasib baik bini pemain bola singapura, kalau malaysia, lagi malu. but, tak kisah lah. still u tu melayu, and paling penting seorang muslimah.malu weii. lagi satu, awok tu dah tahu awok tu bini kepada public figure, kena lah pandai2 bawa diri. nah, tengok sekarang? kan dah memalukan diri sendiri & suami sendiri. ;)

safee sali sendiri rasa terkilan, sebab shahril tu juga merupakan sahabat dia yang sama beraksi di liga indonesia, malah shahril sendiri pernah minta jersi yang dipakai oleh safee sali sebagai tanda persahabatan. tengok? malu taukk! ;p (agaknya bini dia tak tahu kut laki dia kawan baik dgn safee sali) ;p

sebagai seorang rakyat malaysia ( ayat nak patriotik), aku pun rasa panas juga bila baca. tapi, disebabkan dia pun sesama islam, aku rasa baik Puan hidayah Shahril ni mohon maaf. sedangkan nabi ampunkan umat, apatah lagi manusia biasa macam safee sali. ;) LOL.. ♥

sekian, carlooo..

p/s: i love malaysia. ;p ♥

8 comments:

Sekamar Rindu said...

salam..

sangat mengguriskan hati peminat2 bola sepak tanah air...

honeybeesyue said...

wslm.. ya.. ya.. sgt mguris!! smoge dye cpt2 minx maaf.

0nenanina Vanilla said...

itula manusia yang suke cakap lepas tanpa pikir dlu..lagi2 gunekan fb...

si kiut lavender said...

salam...bru taw sal nih..
rasa teruk kowt bila org kutuk pemain bola kita.... xsabar nak tgk dya minx maaf alek..biaq mnx maaf kat public tuh....bgi dya pengajaran cket..haish,,

Q E Q E N said...

wahwah, agak kurang asham jugaak ayat dia eh.
ishh =='
melampau sangad dh tuu !
HUHU

nice entry btw bebeh ~

MaMa AiNi said...

saja nak bakar perasaan pemain & org2 malaysia...inilah dia penyalah gunaan FB & twitter !!...hu2x..

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam dear...

tq dtg komen td...

hurm...Ruby x ska gn semua pemain singapore..

taktik kotor...ska lengah2kn msa..

cket2 skit...sket2 jtuh kt pdg...

hipokriyt!!!!!!

SyuE said...

onenanina vanilla: ckp ikut nafsu, tu la padahnye.. ;)

lavender: betul2. ta sabar nk nengok dye minx maaf!

qeqen: bkn agak, mmg kurg ajar. huhu..

mama ani: ya mama!! setuju bangat!!

ruby:betol2. dorg ni (pemain singapura) patot masuk akademi lakonan. haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...